Bloodsharing

Μάθε τα νέα της ομάδας και άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Το καλοκαίρι έρχεται στο ΤΕΙ Αθήνας

Bloodsharing καλοκαιρινό logo

Στη συνέχεια παραθέτουμε κείμενο το οποίο δημοσιεύτηκε στο site lifo.gr:

«10 λέξεις που έρχονται στο μυαλό (η μία μοιάζει κάπως παράταιρη)

Με την εξεταστική να πλησιάζει όλο και περισσότερο και τον υδράργυρο να ανεβαίνει απειλητικά, ξέρεις πολύ καλά ότι το καλοκαίρι πλησιάζει. Εννοείται πως δεν απευθύνομαι μόνο σε φοιτητές/μαθητές, μιλώ και για εσένα εργαζόμενε που κοιτάς το ημερολόγιο σαν να βλέπεις τον έρωτα της ζωής σου, περιμένοντας να έρθει η στιγμή για διακοπές! Το κάνεις κι εσύ, το κάνω κι εγώ! Γενικότερα όταν ακούμε την λέξη διακοπές διάφορες εικόνες έρχονται στο μυαλό μας, ταξιδιάρικες και χαλαρωτικές. Μπορώ να λοιπόν να σας αναφέρω αυτές τις λέξεις που έρχονται στο μυαλό κάποιου αυτόματα όταν ακούει “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ”:

1) Παραλία
2) Ήλιος
3) Θάλασσα
4) Παγωτό
5) Διακοπές
6) Ρακέτες
7) Ξαπλώστρα
8) Φραπες
9) Διασκέδαση
10) Αιμοδοσία (;)

Στο σημείο αυτό, αν παίζαμε το παιχνίδι «κύκλωσε την άσχετη λέξη», πολλοί από εσάς θα κύκλωναν τον αριθμό δέκα. Υπό άλλες συνθήκες θα συμφωνούσα, όμως τα δεδομένα αλλάζουν φέτος με την 6η Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΤΕΙ Αθήνας! Οι εθελοντές της ομάδας Bloodsharing, έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν στις προηγούμενες πέντε αιμοδοσίες τους ένα μεγάλο αριθμό μονάδων αίματος βοηθώντας κατ’αυτόν τον τρόπο έναν εξίσου μεγάλο αριθμό ανθρώπων που το είχαν ανάγκη. Μπορεί λοιπόν όλοι να ετοιμαζόμαστε να φύγουμε για διακοπές, όμως η ανάγκη για αίμα παραμένει, για τον λόγο αυτόν οι εθελοντές δεν επαναπαύονται και σας περιμένουν στο ΤΕΙ Αθήνας 10 και 11 Ιουνίου (ώρα 10:30-16:00) για να γίνετε δότες ζωής.

Εάν βέβαια δεν έχεις δώσει αίμα ποτέ και έχεις κάποιους ενδοιασμούς, επίτρεψε μου να σου περιγράψω την πολύ απλή διαδικασία:

  1. Αρχικά έρχεσαι στον χώρο που γίνεται η αιμοδοσία
  2. Στη συνέχεια θα σε υποδεχτούν μέλη της ομάδας μας και θα σου δώσουν να συμπληρώσεις έντυπο με το ιατρικό ιστορικό σου και για τη χορήγηση νέας κάρτας αιμοδότη.
  3. Μετά από αυτό το όνομα σου θα προστεθεί σε μια λίστα αναμονής, μόλις φτάσει η σειρά σου θα σε καλέσουν άτομα της ομάδας μας και θα σε οδηγήσουν προς την αίθουσα της αιμοδοσίας, όπου θα πραγματοποιηθούν κάποιες πρώτες εξετάσεις (αιμοσφαιρίνης και πίεσης) και ύστερα ακολουθεί συνάντηση με το γιατρό της αιμοδοσίας.
  4. Ακολουθεί μια συνάντηση με τον γιατρό, όπου θα συζητήσετε το ιστορικό σου ,ώστε να αποφασίσει ο γιατρός αν έχεις τη δυνατότητα να αιμοδοτήσεις εκείνη τη μέρα.
  5. Αφού σου επιτραπεί να δώσεις αίμα, θα υπάρξει μία μικρή αναμονή έως ότου αδειάσει ένα κρεββάτι αιμοδοσίας και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου ξεκινήσουν την αιμοληψία.
  6. Αφού τελειώσει η αιμοληψία, θα σου δοθεί χυμός και κάποιο γλυκό/φαγητό, ώστε να γίνει πιο γρήγορα η αναπλήρωση του αίματος στο σώμα σου.
  7. Τέλος, θα χρειαστεί να περιμένεις μερικά λεπτά, ενώ οι εθελοντές της ομάδας σε ενημερώνουν για το τι πρέπει να προσέχεις για την υπόλοιπη μέρα μετά την αιμοδοσία.

Εάν λοιπόν φοβάσαι, είναι καιρός να ξεπεράσεις τον φόβο σου και εάν είσαι από αυτούς που δεν αντέχουν τις αναμονές, σκέψου, τί είναι μια μικρή αναμονή μπροστά στο μεγάλο καλό που κάνεις;

Υ.Γ: Ο εθελοντισμός είναι παντός καιρού!»

Have your say